Nábor pro Zeppelin CZ

Náborová kampaň s cílem najít 20 mechaniků strojů Cat®.


Realizátor kampaně: KOTISA Digital & Konektor Digital

1. Představení Zeppelinu a zadání 

Společnost Zeppelin CZ je výhradním dealerem strojů a zařízení amerického výrobce Cat® pro Českou republiku. Do Česka dodává stavební, zemědělské, zemní, ale i důlní stroje. Zabývá se také půjčováním těchto strojů, energetickými řešeními a poskytuje komplexní finanční servis spojený s nákupem strojů a služeb. 

Společnost potřebovala nabrat dvacet mechaniků pro osm různých oblastí rozesetých po celé ČR. 

Primárním cílem kampaně bylo získat 45 - 55 relevantních kontaktů na potenciální zaměstnance. Sekundárním cílem byl employer branding – představit, co dělá Zeppelin, na co jsou hrdí a co nabízí kromě mzdy a benefitů. 

Klient definoval svoji cílovou skupinu následovně: 
- Muži  
- 25 – 40 let 
- SOU/SŠ technického zaměření (ideálně obor elektro nebo opravy stavebních / zemědělských strojů)  
- Zájem o stavební techniku, praxe v oboru  
- Studenti (mechanik/strojník) 

https://kotisa.com/media/zeppelin-post-motorjesrdcem-min-1.png

 

2. Řešení 

Pro klienta byla prvně připravena nová kariérní stránka. Ta sloužila nejen jako landing page, ale především jako místo, kde jsou otevřené pozice přehledně shrnuty a zájemci se k nim mohou kdykoliv vrátit. Tato kariérní stránka nahradila původní, která byla hostována na pracovním portálu. 

Následně byla zvolena koncepce pro komunikaci značky. Komunikace byla postavena na mikropříbězích, na skutečných lidech a jejich zážitcích. Pro tyto účely bylo vytipováno pět zaměstnanců, se kterými byly pro tyto účely vedeny rozhovory a proběhlo focení. 

Koncepce stavěla na autentických fotkách přímo z místa a na až reportážním stylu. Styl fotek pak reprezentoval i fakt, že je to práce trochu tvrdá a náročná, ale o to více přinášející pocit zadostiučinění na konci dne. Fotky pracovaly s desaturací a zrnem, aniž by tím ale ztrácely svoji hodnotu. 

S obsahem se pracovalo ve formě příspěvků na Facebooku a Instagramu. Obsahová část běžela cca měsíc a půl, přičemž prvních 14 dní bylo promo intenzivnější a pro větší zásah bylo podpořeno také formátem Stories. Příběh konkrétního zaměstnance v příspěvcích byl pomocí Stories rozšířen. 
 

https://kotisa.com/media/story.png


Takto jsme si připravili půdu pro výkonnostní část, která navázala na intenzivní fázi obsahové části. Cílovou skupinu pro účely cílení na FB a IG jsme záměrně definovali spíše širší - tak abychom poskytli Facebooku dostatečný pool lidí, v rámci kterého může oslovit ty nejrelevantnější. 

Cílení směřovalo na muže v relevantní věkové kategorii, kteří měli zájem o strojírenství. Abychom zabránili oslovování uživatelů, kteří se těmto tématům věnují na např. manažerské nebo inženýrské pozici, vyloučili jsme zájem o univerzity a vysokoškolské vzdělání. 

Klíčovým formátem pro kampaň byly Leads Ads - formát, který umožňuje uživatelům odeslat svoje kontaktní údaje přímo z rozhraní Facebooku. Nemusí tak vůbec opouštět platformu a jejich kontaktní údaje jsou předvyplněné - frikce je tedy naprosto minimální. 

Kampaň byla doplněna také remarketingem a reklamou ve vyhledávání, kde jsme se snažili podchytit zájemce o zaměstnání v cílených oblastech. 
 

3. Výsledky 


Kampaň přivedla přes 200 zájemců o nabízené pozice. Toto bylo dostatečné k obsazení pracovních míst, čímž byl primární cíl kampaně splněn. 

Frekvenci zobrazení reklamy uživateli se po celou dobu kampaně dařilo udržovat v rozmezí 2-3 za čtrnáct dní. Frekvence je důležitá pro využití plného potenciálu brandových kampaní. Jednoduše řečeno, uživatelé potřebují reklamu vidět opakovaně, aby to u nich vyvolalo požadovaný efekt. Cílovou skupinu jsme zasáhli celou. 

Obsahová část pak zaznamenala velmi kladný ohlas a setkávali jsme se se značně pozitivním sentimentem. Tónem a stylem kampaně se tak zjevně podařilo navázat na dlouhodobě budovaný pozitivní vztah značky Cat® s jejich zákazníky, a dále na něm stavět. 

https://kotisa.com/media/komenty-min-1.png


 

Kategorie

Máte konkurenci?

Nechte si zaslat mailový seriál o analýze konkurence.

Vybrané články

Další články

Nábor pro Zeppelin CZ
By Daniel Kotisa
Thrill Park
By Daniel Kotisa

Máte konkurenci? A mohla bych ji vidět?

COMMING SOON